Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284

Nybörjare introduktion borde finnas

När vi började ht 2013 väntade jag på någon form av introduktion och information från klubben. Men det hände inte.
Nu i början på andra säsongen var det någon form av nybörjar information. Nu var det ju så att nu visste man ju redan det informationen informerade om. Det hade man frågat sig till och fått lite olika svar

Konståkningen är inte helt enkel att förstå sig på. Frågorna är många.  Jovisst lär man sig efter hand men det är en väldig långsam process och alla är ju inte så väldigt sociala av sig.

Jag skulle vilja se en introduktion där man konkret går igenom det praktiska.
Som utrustning vilken hjälm tex
Hur ska de vara klädda etc
Skötsel
Hur man knyter Skridskorna (Tjohoooooo vad klok jag blivit när jag frågat det har blivit åtskilliga tillrättavisningar av tränare)
hur ska barnen värma upp och visa hur detta ska göras
Presentation av klubben
Vad förväntar sig tränaren
Hur jobbar denne
Vad är det de gör där ute på isen
Hur fungerar det på klubben
Mottagandet för nya föräldrar på HKK lämnar lite att önska.

Jag vill säga att jag inte blivit illa bemött på något sätt… bara bristfälligt bemött.

Och jösses vad man inte får veta inför sådant som tester eller uppvisningar osv… inget om hur det fungerar. Inget om vad domare tittar efter osv

Listan kan säkert bli längre men som sagt. Det är inte lätt att fråga när man inte vet vad man ska fråga om.

Engagerade föräldrar är inte självklart. fattar man dessutom inte ett dyft av varken termer eller fakta så bidrar det inte till att knyta till sig föräldrarna.
Vid frågan hur ett hopp ser ut när det är som det ska… fick jag svaret att kolla på hemsidan där finns teckningar. Och hjälp vad mycket mer det sa mig!!! Inte ett dugg. Och tittar man på en film så fattar man ändå inget eftersom man inte vet vad som händer riktigt.
Föräldrar förväntas att engagera sig och ställa upp. Alla vill inte och en del kan inte så är det. Men det finns de som vill men om man inget vet så är det inte lätt att veta vad man ska hjälpa till med.

Jag fick funderingar om att sätta ihop ett filmmaterial där man på de olika nivåerna visar vad barnen ska klara, vad det heter det barnen gör. Man pratar inte om trippelhopp på nivå grön tex. Utan det är tuppar och andra kreatur. Men visa hur de ska göras och hur det ska se ut. Enligt riktlinjerna kanske?
Det hade jag uppskattat! Om jag fattar vad min unge gör på isen och vet vad det heter gör att jag kan prata med mitt barn på ett annat sätt. Och jag blir automatiskt delaktig och förmodligen mer engagerad.

Ett sådant infomaterial vore dessutom unikt!  Och bli intressant för andra klubbar att ta del av?. Kanske t o m sälja?

Vem vinner på det här?
Jo barnen. Glada föräldrar ger glad klubb!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *