Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284

Konståkning? Absolut inte!

Hea ska egentligen inte pyssla med konståkning.  Hennes ögonspecialist anser att hennes begränsade avståndsbedömning kan bli farlig. En stor vit yta med dåliga kontraster är lika illa som mörker. Varför är det så då?
Hea har perfekt syn på ena ögat och utan korrigering ca 15%. Hon är alltså nästan blind på ena ögat. Ingen vet varför.  Det upptäcktes inte förrän vid 6 årskontrollen. Hur i all världen det har kunnat gå obemärkt förbi alla kontroller är ofattbart. Men så är fallet.
Hon behöver ha glasögon, det begriper man ju. Men det är inte möjligt vid konståkning. De utgör fara både för henne själv och de andra på isen.

Tränaren tycker inte att hon kan se någonting som indikerar att det är ett problem. Troligen kommer det att visa sig allteftersom när det ska hoppas. Att hon kan få problem med avstånden och vart Hon befinner sig på isen.

Hea har kontaktlins på det felande ögat när hon åker. Med max korrigering får man upp procenten till 40%. För Hea en otrolig skillnad.

image

Så när inte glasögon är möjliga har hon lins.

image
Snyggaste glasögonen! De har specialglas som gör att det dåliga ögats glas är gjort på ett sådant sätt att skillnaden ska synas så lite som möjligt. Det kallas tydligen för kalibrering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *