Felmonterade skenor

Vi köpte ju begagnade skrillor den här gången. Dom kom och var jättefina. Jag såg att det satt brickor mellan skenan och kängan men reagerade inte på det. Märkligt nog. Man förväntar ju sig att en skena är rätt monterad. Punkt slut.Hea klagade på redan från början att något var fel. Kunde dock inte sätt fingret på vad som var fel. Det brukar ju vara slipningen. Så vi bokade tid för slipning.

Medan jag beskrev hur Hea förklarat vad som hände, tittade vår montör på skridskon. Hea hade sagt att hon hade svårt att stannar kvar i skäret. Att hon inte hade kontroll. Jaha då vet jag vad det är! Skenan är felmonterad. Han visade mig hur det låg en bricka mellan kängan och skenans monteringplatta. Brickan ska alltså inte finnas där.

Om det sitter en bricka där så är skenan monterad av en icke auktoriserad montör. Som inte har en susning om vad han gör. Varken utbildad eller auktoriserad av Edea alltså.
Så här ska det se ut! Skenan monterad direkt på kängans sula.

Är det då så viktigt och petigt? Konståkning är en precisionssport. Inte mycket kan lämnas åt slumpen. Marginalerna är små. Det är den rent tekniska problematiken. Kan åkaren göra sitt bästa utifrån sin kapacitet? Kan man skadas? Vad innebär en långvarig felställning?

På Heas skridskor var skenan ur position med 5º och 7º detta då alltså i sidled.

Nu är inte det här en vetenskapligt korrekt bild av saken kan jag tänka mig. Men ganska rätt tänkt. Balanspunkten ändras. Vi tittar här på 5º fel.

Vid långvarigt felmonterad skena kan det bli problem. Risken för skador ökar?

Vi köper skridskor åt våra barn. Vi litar på att de är som de ska.
#felmonterad#Edea#Norrköping#inteauktoriserad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *