Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/9/1/svartagrind.se/httpd.www/istid/wp-includes/post-template.php on line 284

Om Istid

Välkommen!

Istid är en politiskt och religiöst oberoende blogg. Den handlar om att vara konståkningsförälder från första skäret och framåt

Konståkning?

Det är en individuell bedömningssport som är den sport tillsammans med simningen  är de tuffaste man kan hålla på med. Detta var vad Hea ville göra.
Hon hade velat börja i flera år men vi var tveksamma. Pipig och grät för minsta lilla gjorde hon. Alla skador behandlas fortfarande som det värsta som någonsin hänt.  Då är det inte is och skridskor man tänker på som bra sport för henne. Att falla och slå sig är en ganska vanligt förekommande händelse vid skridskoåkning.

Hon förändras när hon drar upp dörren till ishallen. Hon slänger av sig världen utanför. Hon behöver inte kunna läsa eller skriva. Hon säger att hon blir fri när hon är på isen.

Jag har alltid fascinerats av de vackra kläderna men aldrig brytt mig om vad de gör för hopp osv. Har alltså ingen aning om vad Hea gör på isen. Så hon får väl lära mig efterhand. (efter 3 säsonger vet jag fortfarande inte skillnaden på hoppen och för att göra det mer krångligt så ska det nu  snurras fler varv)

Till yrket är jag konstnär. Jobbar mest med Akryl men allehanda hantverk ligger på mina bord. Genom mina maskiner åker det allt från vikinga plagg till paljettklänningar.. Och det skulle visa sig att jag är ganska bra på att sy konståkningsplagg med. Inkomsterna från det betalas en del av Heas driftskostnader.

Väl mött att följa med min resa i konståkningens värld. Den kanske blir kort eller lång. Vem vet? En resa i vilket fall som helst. Många fall lär det bli. Att se henne klara ett moment hon kämpat hårt för att klara. Att se henne le  från ena örat till det andra gör alla timmarna på en kall läktare värt det.
Sarimaria Yrjänä

Kontaktar oss kan du göra på istid@svartagrind.se

2 thoughts on “Om Istid

 1. Hej
  Såg er fina asieninspirerade klänning. Letar efter en liknande eller mönster till en. Syr du till andra? Mvh Piamaria

  1. Hej

   bättre sent än aldrig. Vill ändå alltid svara på kommentaren som ju faktiskt skrivit till mig. JAg ber så väldig mycket om ursäkt för att jag inte svarat. Din kommentar hade drunknat i skräpkommentarer. Så nu när jag gick in för att ta och rensa bort det så hittade jag din kommentar.

   Jag syr till andra ibland 😀

   tack för att du kikade in

   glad dag

   Sarimaria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *